Skip links

1,177,055.48 RON vânzări în 68 zile

Share

Despre proiect:

În 1 Iulie am primit acces în contul acestui magazin online pentru un audit, deoarece rezultatele din Iunie au fost foarte proaste. 

De fiecare dată când preluăm un audit pentru marketing online, noi începem auditul invers. :)

 Începem de la Thank you page la campanii, adică verificăm traseul clientului până la finalizarea comenzii și ne îndreptăm pe urmă spre campaniile de marketing, adică verificăm calea prin care a intrat pe magazin să comande un produs.

Datorită experienței și analizării a sute de magazine online și campanii de marketing pentru branduri cunoscute de-a lungul timpului, am putut observa anumite nereguli cum ar fi:

  • Viteza de încărcare era prea mare (peste 7 secunde, recomandat este să fie sub 3 secunde
  • Nu erau afișate pe pagina produsului diferite informații despre livrare, garanții și modalități de plată, informații care dacă se regăsesc pe pagina de produs cresc rata de conversie
  • Pagina produsului era foarte încărcata cu informații nefolositoare, ratioul pentru mărimea textelor era greșit, iar butonul de Adaugă în Coș avea aceeași culoare ca și restul magazinului (în mod normal, trebuie să fie o culoare atent aleasă d.p.d.v. psihologic, la o mărime diferită față de elementele precedente, de obicei de cel puțin cu 1.3x-1.5x mai mare)

Am observat toate aceste probleme + multe altele, așa că am început cu construirea magazinului online de la 0.

Din motive de confidențialitate, nu vă putem prezenta design-ul magazinului online deoarece în acest articol vă prezentăm campaniile de marketing cu bugetele / vânzările aferente.

Deși pentru unii poate pare un buget mare, în general în marketing-ul online, dacă investești sume mai mari, ai șansa să analizezi metricele mai corect, să înțelegi în ce direcție trebuie să investești și automat câștigi licitațiile din Facebook.

Ce sunt aceste licitații?

În momentul în care creezi o reclamă pe Facebook, ea îți va fi afișată anumitor oameni în funcție de mai multe criterii specifice cum ar fi: interesele, asemănările, informația din Pixel de pe alte website-uri.

Scopul Facebook-ului este să favorizeze experiența userilor pe platforma lor, nu al advertiserilor.

Pentru a putea fi afișat în fața competitorilor la cel mai mic preț, trebuie să iei în considerare următoarele 3 aspecte:

Magazinul Online trebuie să îndeplinească anumite criterii cum ar fi: viteza de încărcare, on-page seo, ușurință în navigare, să aibă termeni și condiții + multe altele.


Reclama trebuie să fie în concordanță cu audiența. Dacă livrezi reclame cu mâncare de pisici la oameni care iubesc câinii, scorul reclamei tale va fi mic. Astfel vei fi afișat la persoane fără interes de achiziție. De asemenea, dacă în reclamă ta nu se regăsesc texte sau materiale din website, ad-ul va fi penalizat din nou deoarece Facebook-ul își dorește ca omul când părăsește aplicația Facebook prin reclama ta, experiență care îi va fi oferită pe landing page să fie una extraordinară. Practic, vrea să scape feed-ul userului de “buruieni”. 🙂

Bugetul. Degeaba ai un magazin online optimizat la maxim și reclame super bune / relevante, dacă nu ai buget. Pentru a forma “trio-ul” perfect, toate aceste 3 aspecte trebuie să fie la un nivel / scor maxim.

Acestea fiind spuse, am început campaniile Facebook Ads în 24 Iulie cu un buget de 1000 de lei, rezultatele erau satisfăcătoare așa că în scurt timp am scalat la 3500 lei pe zi buget, iar vânzări de cel puțin 23.000 lei pe zi.

Deoarece am văzut că este foarte profitabil, am încercat campanii noi și am ridicat bugetul la 5000 lei pe zi în Septembrie. După mai multe teste și analize, am realizat faptul că întra-devăr, la un buget de 5000 lei pe zi intră mai multe vânzări, însă rata profitabilității scade.

Așa că am găsit un sweetspot la 2000-4000 lei / zi investiți în Facebook Ads și ne-am extins pe alte canale de promovare pentru a atrage mai mulți clienți.

Am început campaniile pe Google Ads cu 1000 lei, iar după un scurt timp ce s-au optimizat reclamele am dublat bugetul pe Google Ads, ajungând la 2000 lei investiți / zi.

Între timp, au venit campaniile electorale și costurile pe Facebook au crescut, așa că am lăsat bugetele la 2000-3000 lei / zi pentru a menține rata de profitabilitate.

Rezultatele campaniilor pe luna Septembrie le putețivedea mai jos, împreună cu un screenshot pentru toată perioada magazinului, adică 68 zile.

Dacă îți dorești să colaborezi cu noi, trimite-ne un email cu detalii despre afacerea ta, iar noi îți vom face o expertiză, aflând astfel dacă putem colabora cu succes.

Vrei sa iti scalezi business-ul online?

Leave a comment