Skip links

Back to the Basics: Adevărata valoare a cercetării de piață

Primul pas pentru a crea o campanie de succes este să înțelegeți care este publicul dumneavoastră. O companie care vinde articole de lux și o companie care vinde articole ieftine de valoare vor avea două publicuri țintă diferite și trebuie tratate ca atare. 

Acest lucru s-ar putea pierde cu ușurință în procesul de reconfigurare a site-ului dvs. web, de îngrijorare cu privire la expediere și toate celelalte sarcini plictisitoare pe care trebuie să le facă proprietarii de afaceri. Cu toate acestea, este important să nu neglijați cercetarea de piață.

 

Cu ajutorul cercetării de piață ați putea:

Să vă înțelegeți publicul țintă: 

Dacă înțelegeți cine sunt și ce le place, puteți scrie conținut relevant, adaptat pentru ei și puteți dezvolta apeluri la acțiuni și anteturi mai eficiente.

Folosiți sugestii oferite de clienții dvs: 

Feedback-ul direct de la clienții dvs. înșiși este o modalitate excelentă de a face remedieri rapide care îmbunătățesc satisfacția clienților.

Potriviți limbajul cu al lor: 

Aflați ce cuvinte folosesc aceștia atunci când caută articole și potriviți-vă limbajul astfel încât să fiți inclus în rezultate.

Profitați de punctele slabe ale concurenților dvs.: 

Cercetarea de piață nu se limitează doar la compania dumneavoastră. Ați putea afla mai multe despre concurenți și să le oferiți clienților ceva ce nu pot obține de la concurenții dumneavoastră.

Înțelegeți de ce oamenii nu cumpără: 

Înțelegerea motivelor pentru care oamenii nu fac ceva este la fel de importantă, dacă nu chiar mai importantă, decât înțelegerea motivelor pentru care oamenii cumpără produsul dumneavoastră. Acest lucru vă va oferi o privire holistică asupra bazei dumneavoastră de clienți.

 
 

II. Prețul

Cum să efectuați studii de piață cu ajutorul Google

Există o varietate de instrumente disponibile la îndemâna dvs. pentru a vă ajuta să obțineți informațiile de care aveți nevoie de la utilizatorii dvs. Numai Google dispune de diverse instrumente, cum ar fi Google Analytics, Google Keyword Planner, Google Trends și Google Forms, care v-ar putea ajuta să vă cunoașteți mai bine clienții.

Google Analytics generează rapoarte privind audiența, achiziția, comportamentul și conversia, ajutându-vă să înțelegeți mai multe despre utilizatorii dvs., de unde vin, ce fac pe site-ul dvs. și dacă acest lucru duce la vânzări.

Google Keyword Planner poate cerceta cuvinte cheie pentru a le adăuga la o campanie nouă sau existentă și poate obține statistici istorice și previziuni de trafic pentru acele cuvinte cheie.

Google Trends vă ajută să vedeți interesul pentru un subiect pe o perioadă de timp și să vedeți dacă oamenii caută ceea ce vindeți.

Google Forms vă poate ajuta să colectați date de la clienții dvs. privind satisfacția clienților, sugestii de îmbunătățire sau orice altceva ați dori să aflați direct de la aceștia.

Cea mai bună parte? Cele mai multe dintre acestea pot fi utilizate gratuit sau au o versiune gratuită care poate satisface majoritatea nevoilor de afaceri.

 

Cât de des ar trebui să efectuați cercetarea de piață?

Cercetarea de piață nu ar trebui să fie făcută o dată și apoi să nu mai fie atinsă niciodată. Este ceva ce se poate și ar trebui să se întâmple în mod regulat pentru a continua să vă înțelegeți publicul țintă. Cu instrumentele menționate mai sus, este ușor să faceți acest lucru zilnic (deși nu vă recomand să faceți acest lucru în fiecare zi).  În funcție de rapiditatea cu care se schimbă piața pe care vă aflați, cercetarea de piață ar trebui să se facă oriunde, de la trimestrial până la anual.

V-ați ținut la curent cu cercetarea de piață? Care sunt instrumentele preferate pe care le folosiți?

 

Leave a comment