Skip links

Secretul butoanelor CTA

Apelurile la acțiune, denumite și CTA, pot face sau nu conversiile site-ului dvs. web. Diferiți factori, cum ar fi amplasarea, dimensiunea și culoarea butoanelor CTA, joacă un rol în succesul acestora. Acești factori sunt explorați mai jos, oferindu-vă un ghid de urmat pentru a face CTA-urile dvs. cât mai de impact.

Schimbările mici contează

O simplă schimbare a butonului CTA a crescut veniturile lunare cu 16% pentru Lifeproof.

HubSpot a crescut numărul de abonați cu 128% într-o perioadă de 90 de zile prin utilizarea unor cutii de oprire pe blog (care sunt în esență CTA-uri) pe pagini de destinație dedicate.

Fiți pretențios în privința culorii pe care o alegeți

Un brand european de comerț electronic a înregistrat o creștere de 35,81% a conversiei prin schimbarea culorii butonului din albastru în verde pe paginile de destinație ale produselor.

Blogul SEO Matthew Woodward și-a crescut rata de click-uri cu peste 10% prin simpla schimbare a culorii unui singur buton.

Cantitatea de CTA-uri

Faptul de a avea mai mult de un buton CTA în același ecran poate scădea conversiile.

Locația CTA-urilor

Vă puteți aștepta la rate de conversie diferite ale CTA-urilor în funcție de locația acestora: bara laterală (0,5 – 1,5%), pop-up-uri (1 – 8%), glisante și bare (1 – 5%), porți de bun venit (10 – 25%)

Cercetările Google arată că cel mai bun loc pentru un buton CTA este “above the fold” al unei pagini, dar mai aproape de partea de jos decât de partea de sus a acestei zone. Sunt mai bine după text, dar înainte de a fi necesară derularea pentru ca acestea să fie văzute.

Google penalizează paginile care afișează pop-up-uri pe tot ecranul pe mobil, care întrerup experiența utilizatorului.

Încă nu știți de unde să începeți?

Iată câteva recomandări care v-ar putea ajuta să vedeți rezultate diferite. Nu uitați, fiecare afacere este diferită, așa că trebuie să le testați și să vedeți ce funcționează cel mai bine pentru dvs.

✔ Aveți un buton(e) CTA direct și/sau indirect în meniul principal. Evidențiați-l/îi astfel încât să iasă în evidență.

✔ Plasați butonul/butoanele CTA direct și/sau indirect în secțiunea eroilor, la aproximativ 2/3 din primul ecran (above the fold).

✔ Repetați apelul (sau apelurile) dvs. la acțiune într-o secțiune mai jos pe pagina principală și în footer.

✔ Butoanele CTA ar trebui să aibă o culoare contrastantă și ar trebui să fie butonul evident de apăsat.

✔ Folosiți popup-uri și cutii de opt-in, dar folosiți-le inteligent. Popup-urile pe mobil nu ar trebui să ocupe mai mult de 15% din ecran.

Dacă doriți să aflați mai multe despre CTA-uri eficiente, o bună carte de referință este Building a Story Brand, care detaliază cum să creați cele mai eficiente mesaje pentru site-uri web, broșuri și social media (și restul cărții este, de asemenea, excelentă).

Vă provoc să vă puneți în locul consumatorului. În timp ce faceți cumpărături online pentru dvs. în această săptămână, notați pe ce butoane CTA faceți clic și pe care le ignorați. S-ar putea să descoperiți o modalitate mai bună de a vă structura propriile butoane CTA.

Leave a comment