Skip links
Cum să-ți crești afacerea cu ajutorul grupurilor de Facebook?

Cum să-ți crești afacerea cu ajutorul grupurilor de Facebook?

V-ați dorit vreodată să obțineți mai mulți clienți pentru afacerea dvs? Dacă da, grupurile de pe Facebook pot fi o resursă excelentă. Acestea sunt pline de oameni care vor să cumpere produse ca ale dumneavoastră, dar nu știu cum sau unde să le caute.

Ca în cazul oricărei strategii de marketing, este întotdeauna mai bine să testați o idee înainte de a investi prea mult timp și bani în ea.

Folosind strategiile potrivite, vă puteți conecta cu ușurință cu acest public și le puteți vinde produsul dumneavoastră!

De ce ar trebui să folosiți grupurile Facebook pentru a vă promova afacerea de comerț electronic?

Oferind o platformă prin care publicul dvs. țintă să posteze întrebări, să ceară sugestii și să împărtășească experiența lor cu privire la produse, puteți obține informații valoroase despre cum să vă administrați cel mai bine magazinul de comerț electronic.
Puteți posta actualizări despre evenimente, puteți începe discuții despre produse/servicii, puteți împărtăși recenzii și puteți face orice altceva este permis de regulile grupului la care v-ați alăturat sau pe care l-ați creat.
Grupurile de pe Facebook sunt o modalitate excelentă de a vă crea o listă, de a obține mai mulți adepți și de a crește audiența. Dacă doriți să testați ceva înainte de a-l lansa public sau pur și simplu aveți nevoie de publicitate suplimentară pentru orice proiect care ar putea fi în desfășurare, atunci acest lucru este perfect.

Puteți construi relații cu clienții dumneavoastră. Devenind un membru activ al grupului de Facebook, veți arăta că sunteți implicat și că vă pasă de ceea ce se întâmplă. Acest tip de construire a relațiilor va contribui mult la stabilirea loialității clienților și vă va ajuta să construiți rapid încrederea membrilor.

Cum se crează un grup pe Facebook?

Pentru a înființa un grup pe Facebook, va trebui să creați sau să vă alăturați unuia dintre aceste grupuri. Puteți căuta pe Facebook grupul potrivit după nume sau descriere.

De asemenea, puteți crea un grup nou din contul personal.

1) Mergeți la pagina “Grup nou” și scrieți un nume pentru grupul dvs.

2) Scrieți o descriere cu privire la persoanele cărora li se adresează grupul dvs., la ce se pot aștepta să găsească pe pagina dvs. și ce ar trebui să facă pentru a se alătura grupului.

3) Adăugați o fotografie cu dvs. ca administrator al grupului.

4) Alegeți setările de confidențialitate. În funcție de obiectivul pe care l-ați avut atunci când ați creat grupul, iată 3 setări de grup (la momentul redactării acestui articol):

Public – oricine care are un cont de Facebook se poate alătura, poate invita pe alții să se alăture

Închis – membrii trebuie să solicite să se alăture și să invite pe alții să se alăture, dar toate cererile sunt supuse aprobării administratorului grupului. Unele grupuri închise au un chestionar de aderare pentru a precalifica potențialii membri.

Secret – După cum sugerează și numele, este un grup care nu poate fi căutat și numai administratorii pot invita persoane să se alăture.

Sfat bonus: Facebook a adăugat funcția de shopping în grupurile Facebook.

În timp ce Shopping a fost disponibil pe Business Pages și Marketplace, acum este disponibil și în Grupuri. Acest lucru va permite comerțului electronic să prezinte produse sau oferte de care membrii grupului sunt deja interesați.

Deci, ce urmează? 

Odată ce v-ați lansat grupul și ați adunat mai multe puncte de date din conversațiile și interacțiunile cu membrii dvs., doriți întotdeauna să căutați modalități de a direcționa membrii grupului mai departe în funnelul dvs. de vânzări.

Anunț pentru magazin sau produs:

De exemplu, îi puteți direcționa direct în magazinul dvs.  Shopify folosind Facebook Pixel și creând audiențe similare pentru cei care s-au alăturat grupului dvs.

Sărbători și evenimente de vânzări speciale:

Profitați de evenimentele de vânzări și sărbătorile care urmează să aibă loc pentru a crea entuziasm.  La urma urmei, oamenii adoră o ofertă bună și este ocazia perfectă pentru a vă promova produsele!

Listă de email-uri:

De asemenea, îi puteți stimula să se alăture newsletter-ului sau listei de difuzare prin intermediul unei oferte atractive, a unui magnet de lead gratuit sau a unor cupoane de reducere.

Totodată, puteți crea un site de membru unde aceștia au acces la și mai mult conținut și la comunități exclusive pe Facebook.

Site de membru:

Puteți crea, de asemenea, un site de membru în care aceștia au acces la și mai mult conținut și la comunități exclusive pe Facebook pentru o taxă premium.  Acest lucru ajută la generarea unei sume mari de venituri și, de asemenea, face ca publicul dvs. să simtă că primește ceva special.

 

Vi s-a părut interesant acest articol? Lăsa-ți un comentariu sau dați un share. 

Sunteți interesat să vă creșteți afacerea?

Cereți acum o ofertă aici.

 

Leave a comment