Skip links
Business online

Sinergia excelentă între Aspendos și ZEP.ro: O colaborare de succes pentru rezultate remarcabile

Zep.ro este o companie ce activează în domeniul scule și unelte, oferind o gamă diversificată de produse pentru clienții săi. Se adresează în principal persoanelor care locuiesc la casă, meșterilor care lucrează cu scule și unelte, precum și celor pasionați de grădinărit, bucătărie, etc. Gama de produse poate fi vizualizată pe www.zep.ro. Publicul țintă este destul de general, reușind să atragă o varietate de clienți cu interese și nevoi diferite.

2 mil
Vanzari lunare
9X
General ROAS
500k
Vizitatori lunari
5,700
Comenzi lunare

Contextul înainte de colaborarea cu agenția:

Situația financiară: Compania avea un buget redus de marketing, de aproximativ 200-300 lei pe zi. Își vindea produsele în principal pe platforma OLX și nu înregistra vânzări semnificative prin intermediul site-ului propriu.

Prezența online: Prezența online destul de redusă înainte de colaborarea cu agenția Aspendos. Doar 2 campanii active pe Facebook Ads și Google Ads care înregistrau 3-4 conversii pe zi. 

Strategia de marketing și publicitate anterioară:

Înainte de a lucra cu Aspendos,  zep.ro avea o strategie de marketing basic. Nu exista niciun plan / strategie pe termen lung.

Provocările și obiectivele companiei înainte de a lucra cu agenția Aspendos.

Compania zep.ro era constituită din 2 angajați și un sediu cu depozit inclus, de 100mp2. În momentul în care am preluat proiectul, adică Iunie 2021, comenzile nu erau suficiente, iar compania nu producea profit . Obiectivele erau scalarea magazinului peste 100.000 lei vânzări pe lună. 

Soluțiile oferite de agenția Aspendos

În cadrul colaborării, agenția a lucrat la rebranding-ul Zep.ro și la îmbunătățirea site-ului, transformându-l într-un site profesionist și atractiv pentru clienți. În primul rând, am reconstruit tot website-ul pe Shopify, urmărind să includem toate elementele de conversie, o interfață user-friendly și un design atractiv, dar totuși ușor de parcurs și înțeles de marea masă a României. Știind că este vorba despre un website care urma să fie vizitat de majoritatea stereotipurilor existente, am ales să combinăm palete de culori și funcționalități deja regăsite pe marele magazine online din România precum: eMag, Dedeman, Hornbach ș.a.m.d. În al doilea rând, după ce am analizat foarte bine felul în care utilizatorii acționează pe website, am introdus și un buton de sună acum sub butonul de adaugă în coș, ba chiar am dispus majoritatea informațiilor principale despre livrare, retur și rate, în secțiunea cu descrierea produselor. Toate aceste lucruri ne-au ajutat să ridicăm rata conversiei și să ne asigurăm că avem șanse maxime să convertim fiecare vizitator.

Am considerat o abordare multi-channel pentru promovarea zep.ro. Platformele de marketing utilizate fiind: Google Ads, Facebook Ads, YouTube Ads. Pentru mai multe detalii despre Framework-ul Aspendos pe care l-am utilizat atât în cazul de față, dar și toate magazinele online pe care le gestionăm, sunt regăsite aici. 

V1. Facebook Ads – Caste Study

V2.  Facebook Ads – Caste Study

Google Ads – Caste Study

Email marketing și SMS marketing

Referitor la Email Marketing, am decis să păstrăm o structură și o strategie simplă. Campaniile active sunt Abandoned Cart, Browse Abandonment și Customer Thank you!. După 10 zile de la prima achiziție, clientul primește un email cu un cupon de reducere de 5% pentru a 2-a comandă. De asemenea, trimitem câte 1-2 newslettere pe săptămână cu diverse promoții sau informații.

Pe SMS Marketing am creat un singur flow de abandoned cart care trimite un mesaj după 30 de minute de la începerea finalizării comenzii în cazul în care comanda nu este finalizată. Un alt mesaj se trimite după 24 de ore, din nou, dacă nu a fost încă finalizată comanda. 

În această nișă, fiind vorba de produse de la diverse brand-uri cunoscute, există și o bătălie mare pe prețuri, astfel multe persoane caută produsul pe compari.ro pentru a găsi cea mai buna ofertă. Am introdus toate produsele inclusiv pe emag.ro cu un preț ridicat, desigur. Acest lucru ne oferă, din nou, mai multă expunere și credibilitate, însă ne ajută și să obținem trafic gratuit în cazul în care cineva caută firma noastră pe Google, rezultând website-ul nostru. Am adăugat produsele și pe platforma compari.ro pentru o vizibilitate mai mare.

În coletele trimise către clienți am introdus odorizante auto cadou branduite cu ZEP, astfel ne-am asigurat că oferim o mică atenție fiecărui client, ba chiar alte persoane care nu cunosc brand-ul pot vizualiza produsul în mașina clientului. 

 

Am realizat postări atractive și interesante pe Social Media, scopul fiind creșterea notorietății și interacțiunii cu publicul țintă. Am încercat să avem o abordare personală deoarece ne-am dorit să consolidăm relația cu clienții. Fiind o nișă generală și la un nivel mediu față de competitori, nu am apelat momentan la spot-uri TV sau publicitate de stradă (acesta fiind următorul pas) însă am luat în considerare Influencerii. Astfel, am realizat mai multe videoclip-uri cu recenzii reale de la creatori de conținut precum: 

Vânzări impresionante în valoare de 39 de milioane lei.

În concluzie, colaborarea dintre Aspendos și Zep.ro a fost un real succes, demonstrat de rezultatele remarcabile obținute în cei aproape 3 ani de parteneriat. Grație strategiilor de marketing implementate și a eforturilor depuse, Zep.ro a înregistrat vânzări impresionante în valoare de 39 de milioane lei.

Aceste cifre evidențiază succesul colaborării dintre agenția noastra de marketing și Zep.ro și subliniază importanța strategiilor de marketing eficiente și adaptate nevoilor afacerii. Prin intermediul acestui studiu de caz, se demonstrează că o abordare multi-canal și o colaborare strânsă între agenție și client pot duce la creșterea semnificativă a vânzărilor și la consolidarea poziției pe piață, asigurând astfel succesul pe termen lung al unei afaceri.