Skip links

15 metode pentru a crește checkout rate-ul

Rata medie de abandonare a coșului de cumpărături este de 69,89%. Cât de mare este a ta?

Oamenii își abandonează coșurile de cumpărături dintr-o varietate de motive. De la costuri de expediere neașteptate până la faptul că pur și simplu nu sunt pregătiți să cumpere un produs, se pare că există întotdeauna un motiv pentru care oamenii nu își duc la bun sfârșit comenzile. Graficul de mai jos evidențiază aceste motive. Verificați-le pentru a vedea dacă vreunul se aplică în cazul dvs.!

 

Deci, ce ar trebui să testați?

 

1. Adăugați suport pentru portofele digitale (Amazon Pay, Apple Pay, PayPal One Touch). Acestea au îmbunătățit conversia mobilă cu până la 10% la lansare.

 

2. Oferiți un Guest Checkout (nu forțați utilizatorii să se logheze sau să creeze un cont înainte de a face checkout).

 

3. Minimizați informațiile solicitate în formularul de checkout.

 

4. Adăugați o funcție Wish List (Listă de dorințe) pe site-ul dvs. dacă nu are deja una.

 

5. Testați oferirea de transport gratuit la toate comenzile. În caz contrar, adăugați un Estimator de expediere în Coșul de cumpărături.

 

6. Testați un Checkout cu o singură pagină, mai ales dacă valoarea medie a comenzii dvs. este scăzută și dacă vindeți achiziții impulsive. Comparați rata de conversie cu un checkout în mai multe etape.

 

7. Eliminați navigarea pe site-ul dvs. web în timpul procesului de checkout. Păstrați informațiile de contact necesare și, în mod ideal, un Live Chat. Includeți, de asemenea, linkuri către politica dvs. de confidențialitate, detalii de expediere, întrebări frecvente și politica de retur.

 

8. Asigurați-vă că procesul de checkout este securizat. Includeți logo-urile cardurilor de credit și sigiliile de încredere.

 

9. Afișați progresul vizitatorului (pașii), dacă este vorba de un checkout în mai multe etape.

 

10. Afișați căsuța cu codul de reducere înainte ca aceștia să introducă datele cardului de credit.

 

11. Utilizați un software de abandonare a coșului de cumpărături pentru a urmări prin e-mail vizitatorii care nu au finalizat procesul.

 

12. Analizați sesiunile vizitatorilor dvs. cu un instrument precum Hotjar sau Full Story pentru a obține informații despre motivul pentru care aceștia au abandonat coșul. Full Story oferă o versiune gratuită cu 1.000 de sesiuni lunare, 1 lună de păstrare a datelor și 3 locuri pentru coechipieri.

 

13. Diferențiați culorile butoanelor Checkout și Continue Shopping.

 

Acestea fiind spuse, testați-le întotdeauna pentru dumneavoastră! De ce?

 

În cadrul unui test efectuat pe site-ul Vancouver Olympics, o singură pagină de plată a crescut ratele de conversie cu 21,8%. Pe de altă parte, Invesp a efectuat un test de verificare pe mai multe pagini față de o singură pagină pentru un mare retailer de mobilă (cu o valoare medie a comenzii de aproape 2.000 de dolari), iar verificarea pe mai multe pagini a crescut conversiile cu 38%. Întreprinderile diferite au nevoi diferite și trebuie tratate ca atare.

 

 

Cum intenționați să vă reduceți rata de abandon a coșului de cumpărături?

Leave a comment

  1. Da, mulțumesc frumos! Ok